Praktisk information

Frågor och svar

Är det någon fråga du inte hittar svar på här nedan, mejla oss på hej@strangnasnaringslivsdag.se eller ring 076-008 50 29

När får vi komma och göra i ordning vår mässplats?

Torsdag 16/5 kl 12.00 – 20.00. Ingång via varu-/lastintag på motsatt sida av arenan.

Lördag 18/5 kl 09.00. – 10.30 (inga portar är då öppna, entrè sker genom dörr till höger om huvudentrèn)

Hur är programmet för fredagen?

Fredag 17 maj på dagtid blir det ett separat företagsevenemang endast för näringslivet i arenan. Programmet ser ut som följer:

Attraktionskraft 2023”: En förmiddag med inspirationsföreläsningar kring måltiden, panelsamtal och mingel.

Tid:                Fredag 17/5 kl 09.00 – 13.00.

Frukost & mingel från kl 09.00, serveras av Hornudden Trädgård.

09.30 – 10.00:

Föredrag av Richard Tellström (måltidshistoriker, känd bla från ”Historieätarna” på SVT

10.00 – 10.30:

Samtal med Fredrik Eriksson (kock & krögare från Strängnäs) ”Från Strängnäs till gastronomins finrum”.

Moderator: Karsten Thurfjell (mat/vinskribent, producent och redaktör på Sveriges Radios kulturredaktion)

10.30 – 11.30:

Panelsamtal: ”Hur kokar vi ihop ett framgångsrikt näringsliv?” Christer Östlund (Svenskt Näringsliv) ”grillar” panelen bestående av politiker, tjänstemän och personer från det lokala näringslivet.

11.30 – 13.00:

Mingel.

Avslut senast 13.00 då arenan stänger för förberedelser inför kvällens näringslivsgala (start med mingel 18.00)

Hur bokar jag plats på mässan?

Gå till fliken ”boka”. Där ser du alla olika storlekar och information om vad vi erbjuder utställare. Det finns möjligheter för alla, både stora och lilla företaget och även föreningslivet.

Hur bokar jag biljetter till näringslivsgalan?

Gå till fliken ”boka”. Information om programmet för kvällen finns under en egen flik som heter ”näringslivsgala”.

När är näringslivsgalan?

Näringslivsgalan arrangeras fredag 17 maj kl 18.00 i Svenska Hem Arena. Läs mer här.

Vad är ”fria golvytor”?

Fria golvytor är områden på mässan (exempelvis 2 x 2 meter, 4 x 4 meter eller 8 x 4 meter) där företag själva inreder hela utrymmet med produkter, möbler och eget mässmaterial. Det går också till exempel att ställa ut tält, en aktivitet (gollputt-tävling), bilar, spabad eller andra stora produkter. Vi märker upp ytan med tejp på golvet, det är inga väggar runt. Ni tar med allting själva till denna ytan. Det går också att hyra inredning (se längre ner)

Jag vill boka ett ståbord, hur funkar det?

Du får ett runt ståbord 80 cm i diameter inkluderat ett överdrag. Det enda du behöver ta med är en styck roll-up samt lite marknadsföringsmaterial. Och ett härligt humör!

Jag vill vara med på fredag förmiddag, hur gör jag?

Om du har bokat mässplats och/eller biljett till näringslivsgalan ingår medverkan på fredagens program mellan 09.00 – 12.00 i priset.

Om du endast vill vara med på dagtidprogrammet, vänligen skriv det i ”ÖVRIGT: ”Ja, jag vill anmäla mig till B2B-program fredag 17/5”

www.strangnasnaringslivsdag.se/boka

Priset är 150 kr och betalas via Swish till Företagarna Strängnäs Mariefred 123 544 3684. Märk din swishbetalning med ”B2B Företagarna 17/5 + Företagsnamn/kontaktperson”

Jag behöver hyra inredning, hur gör jag?

Vi hyr ut eluttag, mattor, ståbord, barstolar och fällbord samt vanliga enkla stolar via vår monterservice. Du fyller i vad du behöver till din plats under ”boka”.

Jag vill boka en vanlig monter

Vi erbjuder ett begränsat antal ordinarie monterplatser varav samtliga är i storlek 2 x 1 meter. Det innebär att man får 2 meter bakvägg och 1 meter sidovägg på varje sida. Väggarna är 2,5 meter i höjd. Inredning som matta, eluttag, ståbord och barstol går att hyra som tillval. Se www.strangnasnäringslivsdag.se/boka

Vad gäller för tider när mässan är avslutat?

Direkt efter att mässan stänger på lördag kl 16.00 är det dags för samtliga utställare att plocka ner sin mässutrustning, städa undan och lämna sopor i sopcontainer på baksidan av arenan (vid varu- och lastintag). Allt material måste ut av hallen innan kvällen är slut.

Ankomst & avlastning

Kommer ni med mässmaterial parkerar ni på ena kortsidan (på motsatt sida av entrén) där det finns ett varu- och lastintag. Här lastar ni snabbt ut allt ert material och parkerar sedan på ordinarie p-platser så andra företag smidigt kommer åt för att lasta ur. Detta måste respekteras av hänsyn till räddningstjänst och övriga som behöver komma till varuintaget.

Vart jag ladda min dator, platta eller mobiltelefon? Finns wifi?

Det kommer finnas wifi i arenan. Annars har de flesta wifi i sina telefoner. Boka el till er plats så säkerställer ni möjlighet att ladda alla enheter.

Hur gör vi med el?

El beställs i samband med att du bokar din plats och eventuell inredning under fliken ”boka”.

Vart skall vi utställare parkera?

Det finns en parkering på baksidan av mässhallen där vi uppmanar utställare att parkera sina bilar. På så sätt underlättar vi för publiken att smidigt kunna parkera och komma in på mässan. Allt för våra kunder och besökare! Hjälp oss med detta!

Hur blir det med servering?

Det kommer finnas foodtrucks och ett antal aktörer som säljer och serverar mat och fika i mässhallen hela dagen. Ett område framför scenen finns med gott om stolar och bord där man kan fika eller äta tillsammans.

Registrering:

Det kommer finnas en mässdisk vid entrén där ni registrerar er inför er medverkan.

Avbeställning:

Avbeställning av mässdeltagande eller galakväll skall göras skriftligt till hej@strangnasnaringslivsdag.se och senast 30 dagar innan evenemanget. Då debiteras endast 50 % av den totala kostnaden. I annat fall förfaller hela beloppet till betalning.

Fakturering:

Försäljningsvillkor: Faktura 20 dagar. Samtliga kostnader skall vara betalda före evenemangets början den 17 maj  2019 (om ej bokning skett senare än 30 dagar före evenemanget). Tillkommer gör en faktureringsavgift på 35 kr. Särskild påminnelseavgift utgår med 60 kr.

Städning

Utställare ansvarar själva för att lämna allt skräp till container utanför hallen. Bristfällig städning faktureras utställaren.

Brandföreskrifter

Utrymningsvägar/dörrar, brandredskap, larmknappar och skyltar skall hållas fria och fullt synliga. Det är absolut förbjudet att ta in gasolbehållare i mässarenan.

Levande djur

Det är förbjudet att medföra djur i mässhallen utan tillstånd från mässarrangören.

För besökare

Vi välkomnar till Strängnäsregionens största mötesplats. Temat är Äta, Leva, Verka och Bo. Låt dig inspireras, handla godsaker med hem, smaka, testa, prata och umgås. Mässan har något för alla.

Mässans öppettider: lördag 18 maj kl 11.00 – 16.00

Följ mässans marknadsföring på Facebook: @strängnäsnäringslivsdag eller på Instagram #strängnäsnäringslivsdag